צוואה וירושה

צור קשר

הכנס שם מלא

Invalid Input

כתובת מייל לא תקינה

Invalid Input

למשרד עו"ד דוד סופר הידע, המומחיות והניסיון בכל הקשור לדיני הירושה לרבות ניסוח צוואות, הגשת בקשות לצו ירושה או לצו קיום צוואה, הגשת התנגדות כמו גם ניהול עיזבונות בפני הרשם לענייני ירושה לגבי תושב/ מנוח ישראלי או תושב חוץ. המשרד מלווה את הלקוח לאורך השנים ברגעים החשובים של עריכת צוואה, מטפל בשינוי ובתיקוף הצוואה במקרה הצורך. כמו כן, עוסק המשרד במימוש צוואה וירושה ובניהול עזבון ברבות הימים.

מומלץ לכל המעוניין לערוך צוואה, או לקיים צוואה בטרם הגשת בקשה לרשות המוסמכת בין בבקשה לקיום הצוואה בפני הרשם לענייני ירושה או ביה"ד הרבני האיזורי לדאוג לעשות זאת בעזרת אנשי מקצוע המתמחים בתחום דיני הירושה על מנת שהדברים ייעשו על הצד המקצועי ביותר, לשביעות רצון הלקוח תוך הגנה על הזכויות, בחינת האינטרסים הכלכליים, בחינת שאלת חבות המס ועוד.

נושא הירושה מוסדר באחת משתי דרכים:

האחת – צוואה על סוגיה השונים כמפורט להלן; השנייה - על פי חוק הירושה, אשר קובע את חלוקת העיזבון בין היורשים, בהיעדר צוואה.

כל אחת משתי הדרכים טובה למוריש וליורשיו בהתאם לנסיבותיהם האובייקטיביות. יש לזכור, כי חלוקה עפ"י ירושה יוצרת לעיתים ויכוחים בין היורשים והמדובר בברירת מחדל שאינה תמיד נוחה ומתאימה, אך עם זאת יכולה להתאים למי שאין רב בנכסים.

קיימים מספר סוגי צוואות

צוואה בכתב יד

על פי סעיף 19 לחוק הירושה ניתן לערוך צוואה בכתב יד , וזאת על ידי כתיבת מסמך במסגרתו קובע המצווה מה רצונו לעשות ברכושו לאחר פטירתו . על המצווה לכתוב את כל צוואתו בכתב יד , לחתום בסופה בחתימת ידו ולרשום את תאריך עריכת הצוואה .

צוואה בעדים

על פי סעיף 20 לחוק הירושה ניתן לערוך צוואה בעדים . צוואה בעדים צריכה להיות צוואה בכתב , יש לציין בה תאריך ועליה להיחתם ע"י המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו ; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת-ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור .

צוואה בפני רשות

על פי סעיף 22 לחוק הירושה יכול מצווה להגיש צוואה לגופים מסויימים המוגדרים בחוק כ"רשות" או לבוא ולומר בעל פה את צוואתו בפני אותה רשות. על פי החוק צוואה בפני רשות ניתן לערוך בפני שופט , רשם של בית משפט או רשם לעניני ירושה , בפני חבר בית-דין דתי או בפני נוטריון .

נכתבה צוואה בלשון שהמצווה אינו שומע , תיקרא בפניו בתרגום ללשון שהוא שומע , והמתרגם יאשר זאת על פני הצוואה

במקום קריאת צוואה או תרגומה בפני המצווה יכולה לבוא קריאתה או קריאת תרגומה על-ידי המצווה עצמו .

צוואה שנעשתה בפני רשות מותר להפקידה אצל רשם לעניני ירושה .

צוואה בפני רשות תהיה ראיה לכאורה שהאדם הנקוב בה כמצווה עשה את הצוואה ושנעשתה ביום ובמקום הנקובים בה כיום העשיה ומקומה.

צוואה בעל פה

על פי סעיף 23 לחוק הירושה ניתן לערוך צוואה בעל פה בנסיבות הבאות :

המצווה צריך להיות שכיב מרע (כלומר נוטה למות) או אדם שרואה עצמו, בנסיבות המצדיקות זאת, מול פני המוות. המצווה רשאי לצוות בעל פה את תוכן צוואתו בפני שני עדים השומעים לשונו.

דברי המצווה, בציון היום והנסיבות לעשיית צוואה , יירשמו בזכרון-דברים שייחתם בידי שני העדים ויופקד על ידיהם אצל רשם לעניני ירושה ; רישום, חתימה והפקדה כאמור ייעשו ככל האפשר בסמוך לאחר שניתן לעשותם.

צוואה בעל פה בטלה כעבור חודש ימים לאחר שחלפו הנסיבות שהצדיקו עשייתה והמצווה עודנו בחיים

ירושה עפ"י דין

אדם שנפטר ולא הותיר צוואה חוקית, היורשים נקבעים לפי הוראות חוק הירושה: בני הזוג, קרובי משפחתו של המוריש (עד להורי הוריו וצאצאיהם) או המדינה.

חלקו של בן הזוג בירושה תלוי בקיומם של קרובי משפחה. בן זוג לפי החוק הוא בן זוג נשוי, אך החוק גם קובע כי ידועים לציבור של מורישים שלא היו נשואים ושאינם נשואים בעצמם יהיו זכאים לירושה כאילו היו בני זוג.

הקרובים יורשים לפי סדר קדימות הקבוע בחוק - צאצאי המוריש קודמים לכל שאר הקרובים והוריו וצאצאיהם קודמים להורי הוריו וצאצאיהם. בשונה ממערכות משפט אחרות, ובהבדל קל אף מהוראות חוק הירושה בנוסחו המקורי, אין חשיבות כיום לשאלה אם הקרוב נולד במסגרת הנישואין הנוכחיים של המוריש או במסגרת נישואין בכלל.

באין קרובים או בן זוג לנפטר, תירש אותו המדינה לפי סעיף 17 לחוק. על פי הוראות החוק הירושה תשמש למטרות חינוך, מדע, בריאות וסעד.

למדינה סמכות להחליט כי היא מוותרת על הרכוש ומעבירה את הירושה לאדם אשר דאג לנפטר טרם מותו, לבן משפחתו של המצווה או בן זוג שלא זכאי לירושה וכן, לאדם שהנפטר טיפל בו.

 
עו"ד דוד סופר וצוות המשרד יעניק לכם שירות מקצועי עד לקבלת התוצאה המשפטית המיטבית עבורכם, זאת תוך הקפדה על מתן יחס אישי והוגן ומתוך הבנה לרגישות הכרוכה בטיפול המשפטי. הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו בנוגע לכל שאלה ו/או צורך משפטי בתחומי העיסוק של משרדנו. ניתן לתאם פגישה ראשונית ללא תשלום.

אודות המשרד

דוד סופר, משרד עורכי דין הנו משרד בעל ותק של עשרות שנים. המשרד נוסד ע"י עו"ד דוד סופר, לשעבר יו"ר מועצת שמאי המקרקעין בישראל וכיום משמש כיו"ר פורום מוסדות צבור וממשלה של לשכת עורכי-הדין, הפורום דן בין השאר בעניינים של לשכת רישום המקרקעין, משרדי מיסוי מקרקעין, רשות התאגידים וכיוצ"ב.

פרטי התקשרות: 
רח' המסגר 55 ת"א 6721707
טלפון: 03-5618550
פקס: 03-5618551
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
אחסון אתרים